Allergeneninformatie

Europa legt aan alle sectoren op dat de allergeneninformatie vanaf nu ook voor onverpakte levensmiddelen aan de consument moet worden meegedeeld.

Bekijk het allergenenoverzicht van al onze broden.

Overzicht van 14 ingrediënten* die een allergische reactie kunnen veroorzaken

  • Glutenbevattende granen, namelijk tarwe (zoals spelt en khorasantarwe), rogge, gerst, haver of de hybride soorten daarvan en producten op basis van glutenbevattende granen, met uitzondering van:
    a) glucosestroop op basis van tarwe, met inbegrip van dextrose;
    b) maltodextrinen op basis van tarwe;
    c) glucosestroop op basis van gerst;
    d) granen die worden gebruikt voor de vervaardiging van alcoholhoudende distillaten, waaronder ethylalcohol uit landbouwproducten.
  • Schaaldieren en producten op basis van schaaldieren.
  • Eieren en producten op basis van eieren.
  • Vis en producten op basis van vis, met uitzondering van:
    a) visgelatine die wordt gebruikt als drager voor vitamine- of carotenoïdenpreparaten;
    b) visgelatine of vislijm die wordt gebruikt als klaringsmiddel in bier en wijn.
  • Aardnoten en producten op basis van aardnoten.
  • Soja en producten op basis van soja, met uitzondering van:
    a) volledig geraffineerd(e) sojaolie en -vet;
    b) natuurlijke gemengde tocoferolen (E306), natuurlijk D-alfa-tocoferol, natuurlijk D-alfa-tocoferolacetaat en natuurlijk D-alfa-tocoferolsuccinaat van soja;
    c) fytosterolen en fytosterolesters van plantaardige oliën van soja;
    d) plantenstanolesters geproduceerd uit sterolen van plantaardige oliën van soja.
  • Melk en producten op basis van melk (inclusief lactose), met uitzondering van:
    a) wei die wordt gebruikt voor de vervaardiging van alcoholhoudende distillaten, waaronder ethylalcohol uit landbouwproducten;
    b) lactitol.
  • Noten, namelijk amandelen, hazelnoten, walnoten, cashewnoten, pecannoten, paranoten, pistachenoten, macadamianoten, en producten op basis van noten, met uitzondering van noten die worden gebruikt voor de vervaardiging van alcoholhoudende distillaten, waaronder ethylalcohol uit landbouwproducten.
  • Selderij en producten op basis van selderij.
  • Mosterd en producten op basis van mosterd.
  • Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad.
  • Zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l.
  • Lupine en producten op basis van lupine.
  • Weekdieren en producten op basis van weekdieren.

Op vraag van Horeca Vlaanderen, UNIZO en diverse betrokken sectorverenigingen is er voor België een procedure uitgewerkt waarin deze informatie mondeling kan worden verstrekt.

In de bakkerij Au Flan Breton kunnen alle niet-verpakte levensmiddelen sporen bevatten van allergenen. Dat kunnen we omwille van de kruisbestuiving in onze ateliers niet uitsluiten.

//
Bedankt, het ontbijt was heerlijk.
Familie Van Gils
//
logo au flan breton
Dagvers gebakken broden, banket,... een hartelijke bediening in al onze winkels.



Deel deze pagina met je netwerk.