Heerlijk desembrood op basis van bio tarwe
Leives brued
Bio tarwe van BoerEnCompagnie, desembrood van Au Flan Breton

Uniek 'Leives brued'
De bio tarwe die gebruikt wordt voor de bloem teelt de BoerEnCompagnie zelf en wordt gemalen op een trage en ambachtelijke manier, maar met moderne molens. Het beste van twee werelden! Dit zorgt ervoor dat de bloem meer voedingsstoffen behoudt. Het heeft een lager glutengehalte dan bij moderne graanrassen en teeltmethoden, waardoor meer mensen het goed kunnen verdragen.
Omdat de bloem anders is dan andere soorten, deed Au Flan Breton enkele aanpassingen aan het bakproces. Zo werd een oude kneedmachine gereviseerd en wordt het brood 40 minuten gekneed in plaats van 9 minuten. Het zorgt voor een uniek ‘Leives Brued’, met veel passie gemaakt. Bovendien kan je het brood veel langer bewaren dan ‘gewoon’ brood.
BoerEnCompagnie
Vers van 't veld, vlakbij
BoerEnCompagnie is een coöperatieve boerderij nabij de Abdij van het Park in Leuven. In de wijde omgeving rond Leuven telen ze oa graan, zoals tarwe en rogge. Het graan wordt in het molenhuis traag tussen de molenstenen gemalen tot bloem en meel van een hoge kwaliteit.
BoerEnCompagnie is een bedrijf met groenten, granen, zuivel, vlees, aardappelen en fruit. Hierdoor sluiten ze kringlopen en is een afvalproduct van de ene tak een grondstof voor de andere.
Meer weten? www.boerencompagnie.be