Vakmanschap, traditie en de liefde voor authentieke smaken
Over ons
Au Flan Breton, al meer dan 100 jaar een sterk merk.
Leer hier onze geschiedenis kennen en ontdek de basis waarop we gebouwd zijn.
Geschiedenis waar we trots op zijn
In 1992 kocht Petra Amerijckx Au Flan Breton samen met haar ouders en zussen van de familie Casier. De familie Casier exploiteerde de zaak al meer dan 20 jaar, samen met hun zonen. Zelfs toen stonden ze bekend om hun heerlijke Bretoense Flan, afgeleid van de beroemde Far Breton.
Gedurende 13 jaar tot aan 2005 runden de drie zussen Amerijckx Au Flan Breton op de Elsenesteenweg in Elsene. Destijds was Fréderic Scailteur chef-kok en won hij alle vakwedstrijden die er te winnen waren. Zowel nationaal als internationaal maakte hij naam. Het was een van Brussel's meest prestigieuze gelegenheden. Veel recepten zijn uit die tijd afkomstig en hebben Au Flan Breton zijn ware identiteit gegeven.
Petra's ouders waren bovendien al hun hele leven zeer getalenteerde bakkers met uitzonderlijke authentieke recepten.
In 2005 stopte de zaak in Elsene. Petra Amerijckx en Frederik Delrue startten opnieuw Au Flan Breton op in Tervuren. Petra in de winkel met een halftijdse verkoopster en Frederik in de productie met voltijdse bakkersgast.
In het jaar 2015 opende de eerste winkel in Leuven zijn deuren, gevolgd door de overname van Bakkerij Decoster in 2016, inclusief de winkels in Duisburg en Hoeilaart. In 2017 werd besloten om de productie van brood en banket naar Duisburg achter de winkel te verplaatsen. In 2018 opende er een tweede vestiging in Leuven.
Ondertussen heeft Au Flan Breton ook vestigingen in Wilsele, Tielt-Winge, Moorsel, Linden, Kampenhout, Hoeilaart, Haasrode, Diegem en Herent.
Petra en Frederik vormen samen een unieke combinatie voor het creëren van authentieke, verse, smakelijke en creatieve producten.
Samen met een enthousiast en gedreven team maken ze dagelijks smakelijk brood en banket en streven ze naar het hoogste niveau van kwaliteit en klanttevredenheid.
Heb je een hart voor brood en banket? En ben je een teamspeler? Kom bij ons werken
Fundamenten van Au Flan Breton
De basis waarop Au Flan Breton is gebouwd
Tevreden en blije klanten
We gaan voor een vriendelijke en vlotte service. Altijd. In al onze winkels.
Hygiëne, van cruciaal belang
Zowel in de winkels, bij onze medewerkers en onze verpakkingen.
Kwalitatieve producten
We bieden alleen verse en kwalitatieve producten aan. Met de beste ingrediënten.
Goed opgeleide medewerkers
Wij streven naar goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers.